new autolite volt reg keeps alt light on
#11
Was your car an original factory tach car or did a previous owner do the conversion?  I only ask because there are some critical differences in the underdash harness, engine compartment harness, and like you already know, the alternator harness.

Merely a suggestion, but if it were mine with the mechanical OEM repro voltage regulator installed, connected, and the engine idling I would use a DVOM and measure the voltage at the terminals at the voltage regulator by back probing the terminals on the connector.  You will then know for certain if the inputs to the regulator are correct and if it's simply not providing power to the alternator fields.
Reply
#12
Ok so I called CJP for the third time and they offered to either give me a refund or get a third replacement so I chose the third replacement.  It arrived today and I connected it, started the engine and surprise, no alternator light. Everything is working as it should.  I then decided to connect the first two they sent me and verified that alternator light comes on with no charging to battery. I put back the working autolite regulator and everything is working fine. 

Someone on the 69stang board had the same issue where it took the third regulator for it to work.
Reply
#13
(07-24-2019, 08:51 AM)rindel Wrote: Ok so I called CJP for the third time and they offered to either give me a refund or get a third replacement so I chose the third replacement.  It arrived today and I connected it, started the engine and surprise, no alternator light. Everything is working as it should.  I then decided to connect the first two they sent me and verified that alternator light comes on with no charging to battery. I put back the working autolite regulator and everything is working fine. 

Someone on the 69stang board had the same issue where it took the third regulator for it to work.

Good to hear it's fixed.  If you drive the car much it might be worth putting that known good aftermarket regulator in the glove box.
Reply
#14
(07-24-2019, 10:32 AM)1969_Mach1 Wrote:
(07-24-2019, 08:51 AM)rindel Wrote: Ok so I called CJP for the third time and they offered to either give me a refund or get a third replacement so I chose the third replacement.  It arrived today and I connected it, started the engine and surprise, no alternator light. Everything is working as it should.  I then decided to connect the first two they sent me and verified that alternator light comes on with no charging to battery. I put back the working autolite regulator and everything is working fine. 

Someone on the 69stang board had the same issue where it took the third regulator for it to work.

Good to hear it's fixed.  If you drive the car much it might be worth putting that known good aftermarket regulator in the glove box.

Yep will do that
Reply
#15
Good Deal sometimes persistence is the only way to solve a problem. Even when there isn't a good explanation. Glad you got it fixed and, + 1 on the suggestion of keeping the other "working one" with you.  Cool

JTS
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
[-]
Latest Threads
Disc brake iissues
Last Post: 1969_Mach1
Today 02:54 AM
» Replies: 5
» Views: 148
Painting my Mach 1
Last Post: JTS71 Mach1
Yesterday 07:33 AM
» Replies: 5
» Views: 106
Won't go
Last Post: ProblemChild54
08-18-2019 10:44 PM
» Replies: 8
» Views: 411
No reverse lights
Last Post: Jonner B
08-18-2019 10:37 PM
» Replies: 2
» Views: 322
20 Year Old and just bought a Mach 1
Last Post: Jonner B
08-13-2019 03:20 AM
» Replies: 6
» Views: 281
Been Awhile... '71 Rustang
Last Post: Mister 4x4
08-12-2019 08:06 AM
» Replies: 152
» Views: 134973
Extra parts
Last Post: Jonner B
08-11-2019 07:10 AM
» Replies: 1
» Views: 257
My 'Racewars' Thread
Last Post: JTS71 Mach1
08-08-2019 11:08 PM
» Replies: 32
» Views: 20841
Interior quarter panels
Last Post: ProblemChild54
08-05-2019 04:35 AM
» Replies: 0
» Views: 319
Brake pads too tight
Last Post: 1969_Mach1
07-31-2019 11:17 AM
» Replies: 6
» Views: 467
new autolite volt reg keeps alt light on
Last Post: JTS71 Mach1
07-24-2019 12:30 PM
» Replies: 14
» Views: 1268
Manual Trans Gear Oil
Last Post: martinbrown1276
07-23-2019 08:15 PM
» Replies: 13
» Views: 4351
New Member and 69 Mach 1 owner
Last Post: combat32
07-23-2019 01:55 AM
» Replies: 3
» Views: 822
72 351C starts to overheat at idle
Last Post: SteveO_71
07-21-2019 12:18 AM
» Replies: 16
» Views: 5129
Happy Birthday America!!!
Last Post: Mustangmike
07-05-2019 09:45 AM
» Replies: 2
» Views: 1431
69 Mach 1 rear seat install
Last Post: rindel
06-29-2019 02:44 AM
» Replies: 8
» Views: 2577
1973 Mach 1 parts
Last Post: locknload
06-28-2019 12:14 PM
» Replies: 8
» Views: 3948
headers for 1969 mach 1
Last Post: rango-jr
06-23-2019 11:37 AM
» Replies: 11
» Views: 3466
Bezel for power seat switch
Last Post: 1969_Mach1
06-21-2019 02:28 AM
» Replies: 2
» Views: 894
Happy Dad's Day!!!
Last Post: BLACK JADE 69
06-18-2019 12:31 AM
» Replies: 1
» Views: 773

>