Hard Pedal
#1
Hello all,

Been a while since I posted. Well Yesterday I got my car back after getting a new carb installed. Well my question is the HARD brake pedal after I picked the car up. The brakes were working fine before I dropped it off. It feels as if the booster is not working. The car is old and none of these parts have been replaced since new. I figured it could be a good chance the booster just gave out all of a sudden. A while back I had my brake pads, rotors replaced with new SSBC parts and they worked nice.

Please correct me if Im wrong but the hard pedal has to do with a faulty brake booster am I correct?

Any feed back would be great.

Thx
Reply
#2
Booster works off manifold vacuum....I'd double check to see if you have plenty of vacuum at the booster first. I suspect the carb change has something to do with your hard pedal.
Reply
#3
(02-04-2012, 03:06 PM)don29163 Wrote: Booster works off manifold vacuum....I'd double check to see if you have plenty of vacuum at the booster first. I suspect the carb change has something to do with your hard pedal.

I was going to mention that but didnt want to sound stupid. Where would I start? - Thank you btw

Reply
#4
Sounds like something has gone awire with your vacuum. The booster should have main vacuum from the base of the carb.
Reply
#5
Just trace the hose from the booster back to the carb and look for cracked connectors or a crack or break in the hose.
Reply
#6
I'm getting a hard brake pedal after initially ok braking. The booster seems to be working and the vacuum line to it is new.

Is it possible the back brakes are adjusted too close and limiting pedal travel? If I slam on the brakes the back ones lock up but the front ones don't.

To come to a complete stop on a downhill I have to really stand on the pedal.

Suggestions?
Reply
#7
(06-07-2014, 09:09 PM)Must69ang Wrote: I'm getting a hard brake pedal after initially ok braking. The booster seems to be working and the vacuum line to it is new.

Is it possible the back brakes are adjusted too close and limiting pedal travel? If I slam on the brakes the back ones lock up but the front ones don't.

To come to a complete stop on a downhill I have to really stand on the pedal.

Suggestions?
It sounds like you could have a portioning valve problem. If you're saying the pedal feels initially good but then only the rear brakes will lock up. Front discs are designed not to lock up. But you should be able to tell they are working. Another possible cause is to low a vacumn due to a radical cam causing the booster to be ineffective, and the hard brake pedal. And you could still have a booster problem. SCo_hmmthink Give us a little more description of the problem and maybe we will be able to narrow it down some more. Good Luck
JTS 71 Mach1
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Latest Threads
Tachometer Wiring
Last Post: Mustangmike
Yesterday 08:39 PM
» Replies: 10
» Views: 168
66 Fairlane Project
Last Post: JTS71 Mach1
12-17-2018 10:15 AM
» Replies: 524
» Views: 117598
New member 1969 Mach 1
Last Post: Mustangmike
12-17-2018 09:00 AM
» Replies: 11
» Views: 1057
351c wont start, help
Last Post: JTS71 Mach1
12-16-2018 08:26 AM
» Replies: 71
» Views: 4076
PCM keeps burning out have replaced for...
Last Post: Mustangbob
12-11-2018 10:58 AM
» Replies: 8
» Views: 515
70 Boss 302 - Night Mission build blog
Last Post: JTS71 Mach1
12-07-2018 01:12 PM
» Replies: 109
» Views: 69793
Alternator Light Won't go off
Last Post: 1969_Mach1
12-05-2018 11:56 AM
» Replies: 10
» Views: 711
"Jacobra"
Last Post: Steven Harris
12-04-2018 02:36 PM
» Replies: 55
» Views: 9074
My newest 1970 Mustang Fastback 302
Last Post: BLACK JADE 69
12-04-2018 12:08 AM
» Replies: 24
» Views: 2235
New guy with a question.
Last Post: 1969_Mach1
12-03-2018 06:57 AM
» Replies: 25
» Views: 1269
Dashboard lights REALLY dim, any fixes??
Last Post: Steven Harris
12-01-2018 12:04 PM
» Replies: 13
» Views: 13879
new member
Last Post: Steven Harris
12-01-2018 12:02 PM
» Replies: 4
» Views: 388
1971-73 "Clydesdales"
Last Post: Mister 4x4
11-29-2018 11:35 AM
» Replies: 26
» Views: 1434
Installing Factory gauges in a '71-'73 M...
Last Post: Mister 4x4
11-28-2018 03:26 AM
» Replies: 4
» Views: 884
Pictures and some info from a new guy
Last Post: Mister 4x4
11-28-2018 03:02 AM
» Replies: 18
» Views: 1610
Been Awhile... '71 Rustang
Last Post: Mister 4x4
11-24-2018 01:49 PM
» Replies: 143
» Views: 94319
1965 Fairlane (Mustangmike)
Last Post: JTS71 Mach1
11-23-2018 02:56 PM
» Replies: 14
» Views: 1195
Happy Thanks Giving!!!
Last Post: 1969_Mach1
11-23-2018 03:42 AM
» Replies: 2
» Views: 390
How not to Handle A DUI Checkpoint?!?!
Last Post: Vanbens91
11-14-2018 07:22 PM
» Replies: 1
» Views: 2204
Led lights not all that good.
Last Post: Mustangmike
11-14-2018 09:44 AM
» Replies: 20
» Views: 6156

>